Dukketeater Svantevit

Det Magiske Bibliotek 1

Image Image Image Image

Dukketeater Svantevit har i samarbejde med fotograf Bjørn Pierri Enevoldsen udviklet et filmisk undervisningsmateriale til folkeskolens mellemtrin, 4. - 6. klasse. Et undervisningsværktøj bestående af 3 kortfilm, der kan ses enkeltvis eller i forløb.
Til hver film hører opgaver til brug i klassen, i grupper og enkeltvis. (Download-links til film og undervisningsmateriale nederst på siden.)
Filmene danner fortællingen om Anton, der bor, lever og ånder i sit ordnede litteratur-skattekammer. Han får selskab af pigen Sif, som til hans store forfærdelse skal være praktikant hos ham, og nu er intet mere som før.
Det er historien om styrtende reoler, om kanon-bestemmelser og den digitale omvæltning.
Men det er også en udviklingsfortælling, et møde mellem det gamle og det nye. Den gamle orden styrter og af sammenbruddet opstår sprækker, der lader lyset sive ind. ”Læsning af litterære klassikere er vigtig og smagen for litteratur skal udvikles i skolen”.
Disse udsagn stod at læse i Kanonudvalgets rapport, der startede en kanoniseringsbølge i det danske kulturliv.
Filmværktøjet tilbyder en kunstnerisk tilgang til arbejdet med at øge kendskabet til danske forfattere, til litteraturen før og nu.

GIGUE er en lille film-fortælling, bestilt af Ensemble Prisme til deres indspilning af John Frandsens musik fra 2018 “Barock´n Roll".

Yderliger oplysninger kan fås ved henvendelse til teatret på tlf. 40 29 11 60 eller e-mail: svantevit@svantevit.dk

Downloads:
* Det Magiske Bibliotek 1
* Det Magiske Bibliotek 2
* Det Magiske Bibliotek 3
* Undervisningsmateriale

Streamingadresser:
https://svantevit.dk/video/DetMagiskeBibliotek_del1.mp4
https://svantevit.dk/video/DetMagiskeBibliotek_del2.mp4
https://svantevit.dk/video/DetMagiskeBibliotek_del3.mp4