Dukketeater Svantevit

NATTERGALEN

Ved hjælp af poetiske teatergreb bliver publikum vidne til digterens skabende øjeblik, et gunstigt øjeblik, der skaber verdens-litteratur, - om en lille grå fugl. HC.Andersen på scenen i egen, høje og særprægede figur, veloplagt, klar til at fortælle, - opsat på at fremføre sit seneste mesterværk.
Digteren sætter sig i lænestolen. Vi er i hans arbejdsværelse – der er eventyr i luften. Digteren griber om fjeren: “I Kina, ved I jo nok…. Ordene danner finurlige sætninger og tilskuerne bliver ført ind i digterens billedverden.
Gardinerne bølger bag lænestolen, på gardinet opstår skyggebilleder, først som akkompagnement, senere overtager skyggerne helt fortællingen om hoffet på ekskursion ud i skoven for at opspore den lille mærkværdige fugl Romantisk, rørende, barokt og aldeles tankevækkende.
Forestillingen fortæller eventyret om den lille vidunderligt syngende fugl, der bliver bortvist. Natur fortrænges og erstattes af menneskeskabt indretning. Kejseren bliver syg og kan ikke leve, - men dog kommer den lille levende nattergal tilbage og synger døden fra kejserens hjerte. Betagende lyssætning og fortryllende skyggeteater. Dukkemageri og dukkespil af udsøgt kvalitet.
God fornøjelse.

Forestillingen er for voksne og børn fra ca. 7 år og varer ca. 40 minutter.
Lokalet skal kunne mørklægges. Yderligere oplysninger ved henvendelse til teatret.

Pris 9.200 kr. inkl. moms + transportomkostninger.